Oprindelig er jeg fra Nordjylland. Da jeg var i starten af tyverne flyttede jeg til Aarhus - byen jeg, siden min første erindrede oplevelse af Aarhus Festuge som 7 årig, blev betaget af. I dag bor jeg i Risskov ved Aarhus bugt, hvor jeg har mit værksted og galleri GalleriLOU.


Historien bag udtrykket i mine malerier trækker tråde tilbage i tid netop til dengang, jeg som ung nordjyde kom til Aarhus. Her oplevede jeg Yann Arthus-Bertrands  fotoudstilling, hvor verden kunne ses afbilledet fra himlen.


Midt på Store Torv i Aarhus centrum blev jeg så overvældet af, hvor betagende vores jord er: interessante formationer og smukke farver. Her slog det mig, at det at betragte noget fra et andet perspektiv end der fra vi normalvis betragter det fra gør, at dét vi betragter, kan fremstå i et andet lys.

Oplevelsen har fulgt mig og været medvirkende til at forme mig; for hvad enten det er et menneske, en genstand eller en udfordring, så kan disse ændre form, når de betragtes fra et andet perspektiv. Vi er tilbøjelige til at se verden sådan, som den fremstår lige foran vores egen næsetip...men når vi ser tingene lidt `fra oven´, så kan vi måske se noget andet, end det vi hidtil har set.


I mine værker leger jeg med perspektiverne; nogle ser det fra luften, nogle under vandet, nogle ser det som en del af himmelrummet, og for andre igen ser det ud som om, de ser gennem et mikroskop...og det er netop denne leg, jeg gerne vil sætte i gang hos beskueren. I nogle af værkerne integrerer jeg figurative elementer i det non-figurative…på den måde søger jeg at indfange flere vinkler og perspektiver i et og samme maleri: et maleri der har sit udtryk baseret på en historie af indtryk.


Udtryk

baseret på en historie af indtryk